ροδάκινο, κεράσι, cheesecake
περιοχή — yirgacheffe
υψόμετρο — 1900 – 2100 m.a.s.l.
παραγωγός — Getaneh Endale Mengesha
ποικιλία — heirloom
συγκομιδή — οκτώβριος – δεκέμβριος
επεξεργασία — φυσική
Καφές από την Αιθιοπία και την περιοχή του yirgacheffe – αποτέλεσμα αφοσιωμένης δουλειάς ενός μόνο αγρότη, του Getaneh Endale Mengesha και της οικογένειάς του. Η φάρμα του εκτείνεται σε 3,9 εκτάρια (39.000τ.μ.) και βρίσκεται σε υψόμετρο 2019 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Η συγκομιδή έγινε μεταξύ Οκτώβρη και Δεκέμβρη και ακολούθησε φυσική επεξεργασία στα κεράσια. Ο Getaneh έχει αφιερωθεί στη βελτίωση τόσο της ποιότητας όσο και της βιωσιμότητας στη φάρμα του.
Από το 2011, όταν ξεκίνησε την πορεία του στον κόσμο του καφέ, έχει επενδύσει χρόνο και αγάπη στη φροντίδα της γης και της σοδειάς του. Στόχος του είναι να αυξήσει την παραγωγικότητα της φάρμας, βελτιώνοντας διαρκώς την ποιότητα των κόκκων καφέ.
Στο μέλλον, ονειρεύεται να μεταμορφώσει τη φάρμα του σε έναν τόπο φιλοξενίας και εμπειρίας: να δημιουργήσει έναν ξενώνα, εμπνευσμένο από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Yirgacheffe, όπου επισκέπτες και λάτρεις του καφέ θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό, την ιστορία και τισ γεύσεις που κρύβονται πίσω από κάθε καφέ.
250γρ. καβουρδισμένου καφέ κατηγορίας specialty, σε κόκκους ή αλεσμένος κατά παραγγελία, συσκευασμένο σε δοχείο από λευκοσίδηρο με βαλβίδα αέρος.




Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.